Close

Waar moet ik aan denken bij personal training?

We voelen ons allen soms niet helemaal goed in ons vel. De overvloed aan media die ons de meest esthetische lichamen laat zien verergert ons zelfbeeld alleen maar. Vaak wordt dan ook het besluit genomen om af te vallen en/of gespierder te worden door middel van personal training. Wat zijn nou de factoren waar rekening mee gehouden moet worden op het moment dat je het besluit hebt genomen hiervan gebruik te maken?

Waar blinkt jouw personal trainer in uit?

Het belangrijkste is om duidelijk voor ogen te hebben wat je doel is, voordat je een personal trainer inhuurt. Wil je nou afvallen of aankomen, conditie opbouwen of sterker worden? Wanneer je dit weet zal je ook beter in staat zijn een geschikte personal trainer te vinden, die expert is binnen dit gebied. Zo iemand kan jou helpen bij het behalen van je doelen. Uiteraard moet de personal trainer ook in het bezit zijn van een goed certificaat, waarmee jij meer zekerheid krijgt geboden.

Ervaring spreekt boekdelen!

Verder moet je rekening houden met de ervaring van de personal trainer. Ook dit is een stukje zekerheid, die aantoont dat de persoon in het verleden mensen met soortgelijke doelstellingen met succes heeft begeleid.

Professionele begeleiding voor een lage prijs

Blij zijn met je lijf en je fit voelen zijn van onschatbare waarde. Toch moet je de prijs meenemen in het beslissingsproces. De kosten kunnen afhangen van de locatie, de expertise van de trainer, de certificaten en de referenties. Belangrijk is om je budget vast te stellen, zodat je daarmee je selectie kunt maken.

Maatjes met de trainer

Tot slot moet het klikken tussen jou en de personal trainer. Iemand met wie je goed overweg kunt en die jou aanvoelt zal ook beter in staat zijn jou te motiveren, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.

yoga oefening

Ondanks dat alleen jij in staat bent je lichamelijke doelen te realiseren vergroot het inhuren van een personal trainer de kans op succes aanzienlijk. Door de expertise en ervaring van een personal trainer weet jij precies wat je moet en hoe je het moet doen. Daarnaast heb je iemand die je te allen tijde steun en motivatie biedt, juist op de momenten wanneer je dat het hardst nodig hebt.

Ben jij op zoek naar persoonlijke begeleiding van hoog niveau? Of ken jij iemand die dat doet? PT-Central biedt personal training in Zaandam, waar je met uiteenlopende doelen terecht kunnen voor persoonlijke begeleiding. Je eigen motivatie en discipline zijn vereist, maar vaak kunnen ook deze criteria aangewakkerd worden door een personal trainer. Samen kun je werken aan jouw doel, zodat jij je binnenkort lekker in je vel kunt voelen!

 

%d bloggers liken dit: